top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik de Micro Haar Pigmentatie onderhouden?

Naast de jaarlijkse of tweejaarlijkse touch up behandeling is het belangrijk om de MHP juist te verzorgen. Gebruik altijd minimaal SPF 50 op je hoofdhuid indien je de zon in gaat en probeer de zonnebank te vermijden. Ook is het goed om dagelijks de hoofdhuid te verzorgen met een vochtinbrengende crème. Mocht je voor de shaven look gaan is het, het mooist als je je haar om de paar dagen scheert op 0,5 of 1,0 mm. Dit geldt uiteraard niet voor een volume behandeling.

Hoe lang blijft de Micro Haar Pigmentatie zitten?

Voor deze behandeling werk ik met zeer veilig, niet permanente biologische inkt dat ook zeer oppervlakkig gepigmenteerd wordt in de huid waardoor het ongeveer tot 5 jaar blijft zitten. Het pigment zal geleidelijk vervagen. Om het jaar of één keer in de 2 jaar is het belangrijk om de behandeling wat bij te werken waar nodig zodat het resultaat zo lang mogelijk mooi blijft. Ook zal de inkt die ik gebruik naarmate de jaren verstrijken nooit verkleuren naar groen of blauw.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een gemiddelde Micro Haar Pigmentatie behandeling duurt ongeveer 2 à 4 uurtjes afhankelijk van de grootte van het te pigmenteren gebied. Ook zijn er altijd meerdere sessies nodig! De meeste klinieken stoppen na ongeveer 2 behandelingen maar ik bouw het pigment liever op met zo fijn mogelijke stipjes zodat het uiteindelijke resultaat vele malen natuurlijker zal ogen. Voor een shaven look zullen dit ongeveer 3 à 4 sessies zijn en voor een volume behandeling ongeveer 4 à 5 sessies.

Doet een Micro Haar Pigmentatie behandeling pijn?

Omdat de naald niet dieper dan 1,0 mm de huid in gaat, zal de behandeling ook nagenoeg pijnloos zijn en hooguit een wat vervelend gevoel geven op sommige plekken. In sommige gevallen wordt het gevoel zelfs als fijn ervaren. Let wel, dit heeft allemaal met jouw eigen pijngrens te maken. Je kunt ook van tevoren paracetamol innemen indien gewenst.

Hoe ziet een Micro Haar Pigmentatie behandeling eruit?

Eerst begin ik met de intake om jouw verwachtingen en wensen te bespreken. Met een speciale mapping techniek start ik hierna om voor jou de mooiste haarlijn uit te tekenen die het best bij jouw gezicht past. Uiteraard kijk ik ook goed naar je natuurlijke haarlijn en haarkleur. De MHP techniek zorgt ervoor dat de flinterdunne haarstoppeltjes bij jouw haarlijn verder uit elkaar staan en naar achter richting de bovenkant van het hoofd overloopt naar stoppeltjes dichter bij elkaar. Hierdoor zal de haaropvulling heel natuurlijk ogen. Wanneer jij akkoord bent met de voortekening ga ik starten met de behandeling. Tussendoor laat ik je af en toe meekijken zodat je weet wat ik aan het doen ben en hoe de behandeling verloopt. Uiteraard staat hygiëne in alles voorop tijdens de behandeling.

10 JAAR JONGER

Na een Micro Haar Pigmenatie behandeling zul je gegarandeerd weer meer zelfvertrouwen krijgen over jouw haardos!

bottom of page